Кухарська справа – не ремесло, а мистецтво!
5 лютого 2019 року поповнилась низка заходів в рамкам проведення «Тижня профорієнтації в Добропільському навчально-виховному комплексі №7». Фахівці Добропільського міського центру зайнятості завітали до учнів початкової школи і провели презентацію професій «Кухар» та «Кондитер» з елементами майстер-класу (виготовлення кондитерського декору з солоного тіста).
Професія «Кухар» та «Кондитер» одні з найдавніших у світі, які збереглися до наших днів та постійно розвиваються. Фахівці з професійної орієнтації розповіли учням, що ці професії потрібні скрізь і завжди. Кожен день кухарі смачно годують дорослих і дітей у різноманітних закладах. Свій кухар є в школі, лікарні, дитячому садку. Велика кількість кухарів працюють в різних кафе, ресторанах, пунктах швидкого харчування. Люди цих професій завжди були шановані в суспільстві, адже від них залежить престиж того чи іншого будинку, закладу. Однак для того, щоб стати хорошим кухарем або кондитером, необхідно не тільки любити готувати, але і пройти спеціальне навчання.
Школярі з особливим захопленням брали участь у майстер-класі, кожний з них переконався, що робота кухаря та кондитера є цікавою і творчою.