Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Стінописи прикрасили добропільські будівлі

Дата: 08.11.2023 15:18
Кількість переглядів: 206

В рамках проекту «Стіни культури» на вісьмох об’єктах міської забудови  у Добропіллі з’явилися патріотичні малюнки та цитати видатних українців.

Як проінформувала координатор проекту Марія Скворцова, він діє на деокупованих та прифронтових територіях в чотирьох областях України. Зокрема на Донеччині  вісім художників створили близько 50 стінописів у Добропіллі, Покровську, Мирнограді та Селидовому.

На будівлях митці зображають патріотичні та казкові сюжети, цитати Тараса Шевченка, Івана Франка, Лесі Українки, Григорія Сковороди, Ліни Костенко, Василя Сухомлинського, Василя Стуса та інших відомих співвітчизників.

«Проект покликаний не тільки прикрасити будівлі. У першу чергу він сприяє формуванню спільного культурного простору нашої держави, знайомить завдяки стінописам місцевих мешканців з історією України та культурою загалом», - повідомила координатор проекту. Також вона зазначила, що реалізація проекту відбулася за активного сприяння керівництва Добропільської МВА, яке приділяє значну увагу збереженню  культурної спадщини в громаді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь