Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Добропільська громада долучається до трансформації вугільних регіонів

Дата: 11.11.2023 10:46
Кількість переглядів: 158

У Києві 9 листопада відбувся форум "Справедлива трансформація 2023: багаторівневий національний діалог". На його полях було підписано меморандум між Донецькою ОДА та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).
Головна мета меморандуму - реалізація Проекту міжнародної технічної допомоги "Підтримка структурних перетворень у вугільних регіонах України" на території Донецької області.
На Донеччині знаходиться 10 «вугільних громад», представники яких брали участь у форумі. 23 шахти (понад 24 тисячі шахтарів) забезпечують соціально-економічний розвиток цих територій.
Процес трансформації вугільних громад для Донеччини не новий, робота в цьому напрямку йшла з 2018 року. Слід додати, що Німеччина не випадково була обрана партнером, адже має великий досвід такої трансформації.

«Добропільська МТГ є однією з «вугільних громад» Донеччини, і навіть попри близькість військових дій, гірники працюють стабільно, за рахунок чого наповнюється місцевий бюджет, - відзначив начальник Добропільської МВА Андрій БОНДАРЕНКО.- Зрозуміло, що рано чи пізно Україні доведеться знизити або й зовсім припинити  видобуток вугілля - і через погіршення горно-геологічних умов, і через значну собівартість палива, що в умовах вступу до Євросоюзу передбачає відмову від «брудних» джерел електроенергії. Разом з цим постає питання збереження людського капіталу і громад, які сьогодні залежать від вугільної галузі. Трансформація якраз і передбачає створення нових перспективних галузей економіки, нової інфраструктури, нового бачення розвитку шахтарських міст. Впевнений, що разом з вугільними підприємствами, галузевими громадськими об’єднаннями, небайдужими містянами ми будемо брати активну участь в реалізації Проекту, адже в цьому запорука подальшого розвитку Добропільської громади».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь