Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Віцепремʼєрка Ірина Верещук: маємо кардинально зменшити паперову тяганину для родин захисників

Дата: 16.11.2023 11:15
Кількість переглядів: 194

Про це, серед іншого, йшлося на нараді з питань ветеранської політики під головуванням Віцепрем’єр-міністра Ірини Верещук.

Увагу акцентували на питанні надання доступу районним та обласним Територіальним центрам комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) до державних реєстрів актів цивільного стану з метою отримання відповідної інформації для підготовки документів стосовно загиблих/полонених/зниклих безвісти військовослужбовців.

Задля цього розробляється проєкт змін до постанов Кабінету Міністрів від 30 листопада 2016 року № 884 та від 28 лютого 2022 року № 168.

«Необхідно створити чіткий перелік державних органів, яким буде надаватися інформація з державних реєстрів. Тому такі зміни потрібно якнайшвидше погодити», – наголосила Віцепрем’єрка.

Також через високе навантаження на районні ТЦК сім’ї загиблих захисників довго очікують на опрацювання документів.

Бюрократичні процеси затримують оформлення документів. За словами Ірини Верещук, треба удосконалити й оптимізувати роботу ТЦК та СП. Зокрема, пришвидшити ці процеси можна шляхом збільшення кількості кадрів.

Водночас задля злагодженої роботи необхідно впровадити електронний документообіг. Так, у районних й обласних ТЦК та СП незабаром з’являться робочі місця для електронного документообігу.

На засіданні також розглянули питання комунікації між ТЦК та СП і військовими частинами. Люди змушені по пів року чекати документи, які потрібні для пакету на одноразову грошову допомогу у разі загибелі (смерті) військовослужбовців ЗСУ.

Посадовиця доручила Генеральному штабу ЗСУ опрацювати конкретні випадки затримки відповіді щодо документів з боку військових частин.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь