Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Нові проєкти Мінсоцполітики

Дата: 17.11.2023 11:05
Кількість переглядів: 180

На форумі “Розвиток соціальних послуг на Прикарпатті” в Івано-Франківську Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович розповіла про нові проєкти, які впроваджуються Міністерством, і як до них можуть долучитися громади.

 Щоб допомогти громадам забезпечити увесь комплекс соціальних послуг, ми створюємо національного закупівельника соцпослуг. Це щось дуже схоже на національного закупівельника в охороні здоров'я. Але якщо у людини щось болить, вона піде до лікаря. Якщо ж у людини соціальна проблема, вона не завжди сама звернеться по допомогу. Тому ми хочемо допомогти громадам якісно організовувати закупівлі послуг, оцінити потребу в послугах та запровадити електронні сервіси, такі як кейс-менеджмент.


 Ми започаткували нову послугу соціального відновлення ветеранів та їхніх родин. Сім'я 10 днів проходить соціальне відновлення під супроводом соціальних працівників, психологів та соціальних педагогів, які допомагають родині відновити емоційний зв'язок. Наразі послуга не фінансується з центрального бюджету, тож я б дуже хотіла, щоби громади об’єднували зусилля та розвивали цю послугу для своїх мешканців.

 Нова послуга з формування життєстійкості. Її оплачує держава. Ми всі відчуваємо стрес і він нас виснажує. Послуга спрямована на те, щоб посилити нашу психоемоційну стійкість і зменшити рівень стресу. В межах послуги працюватиме координатор волонтерських ініціатив, щоби об'єднати активності в громаді й забезпечити найефективніше використання ресурсу. А також будуть фахівці, що допомагають родинам з дітьми.
Від громади потрібно забезпечити простір для надання послуги. Тож запрошую подавати свої заявки. Закликаю також долучатися громадські організації чи ФОП, які готові надавати таку послугу.

 Захист дітей. Ми працюємо над проєктом постанови, яка дозволить виділяти з гуманітарного рахунку кошти для будівництва житла для прийомних сімей. Адже кожна дитина має виховуватися у колі родинного тепла та любові, а не в інтернаті.

 Є-оздоровлення. Кожна родина може самостійно обрати, де буде оздоровлюватися її дитина за гроші держави. Ми побачили, що для дітей з комплексною інвалідністю немає закладів, які готові взяти їх на оздоровлення. Ми збільшуємо вартість оздоровлення для цих дітей до 25 тис. грн. Я дуже прошу громади облаштовувати такі заклади, а ми закупимо цю послугу з центрального рівня.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь