Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про надходження до місцевого бюджету від орендної плати

Дата: 21.11.2023 10:56
Кількість переглядів: 146

Наповнення місцевого бюджету в період дії воєнного стану є важливим  напрямком роботи Добропільської міської військової адміністрації. Одним із джерел наповнення бюджету є доходи, отримані від передачі  в оренду комунального майна суб’єктам господарювання різних форм власності.

 

З початком повномасштабного вторгнення більшість орендарів  були вимушені припинити свою діяльність в орендованих приміщеннях. Проте, слід зазначити, що останнім часом спостерігається тенденція до відновлення орендарями діяльності, а відповідно збільшуються надходження до міського бюджету. Так, за 10 місяців поточного року надходження до місцевого бюджету від орендної плати склали 766,9 тис. грн, очікуване надходження  до кінця 2023 року -  925,0 тис. грн.

 

Починаючи з лютого 2020 року передача в оренду комунального майна здійснюється виключно на аукціонах через електронну торгову систему «Прозорро. Продажі». Статтею 15 Закону України «Про оренду державного  та комунального майна» передбачений перелік потенційних орендарів, які мають право отримати майно в оренду без проведення аукціону, зокрема, це органи державної влади та органи місцевого самоврядування, установи і організації, діяльність яких фінансується за рахунок державного або місцевих бюджетів, релігійні організації для забезпечення проведення релігійних обрядів та церемоній, Пенсійний фонд України та його органи, тощо.

 

Питаннями передачі в оренду майна комунальної власності Добропільської міської територіальної громади, в тому числі нерухомого майна займається відділ з житлових питань та управління комунальною власністю міської ради.

Інформацію про об’єкти комунальної власності, передані в оренду, та про обєкти, які можуть бути передані в оренду, можна знайти за посиланнями  https://prozorro.sale/, https://ubiz.ua/registry/object/my, https://ubiz.ua/auctions-all/sell.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь