Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Почули сирену – одразу прямуйте до укриття

Дата: 22.11.2023 13:53
Кількість переглядів: 157

Щодня рятувальники Донеччини залучаються до ліквідації наслідків від обстрілів країни-агресора по всій області. Ворог націлений на мирних громадян та завдає ударів ближче до ночі.

Інспектори Покровського районного управління Головного управління України у Донецькій області закликають населення не ігнорувати сигнали «Повітряна тривога!» За певних обставин алгоритм дій під час тривоги може різнитися, але найголовніше правило звучить так: почули сирену – одразу прямуйте до укриття. Завчасно дізнайтеся про місце розміщення укриттів біля вашого будинку чи місця роботи.

Якщо не встигли добігти до укриття, негайно перейдіть у приміщення без вікон, скористайтеся правилом «двох стін». Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно у місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть, якщо вам здається, що будинок нестійкий,

підвалу нема, а в сховищі нема місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Якщо Ви знаходитесь на вулиці, негайно лягайте на землю обличчям до землі та закрийте голову руками. По можливості повзком переберіться за будь-який виступ або у невелике заглиблення, закрийте вуха, відкрийте рот та прискорено дихайте. Це врятує від контузії.

Наше життя – це найважливіша річ. Будь ласка, бережіть себе та своїх рідних!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь