Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо неякісного надання послуги опалення

Дата: 23.11.2023 15:31
Кількість переглядів: 113

Добропільська МВА пояснює, що неякісне опалення спричинили три основні фактори:

- Якість вугілля, яке поступає на котельні. КП Добро підписало договори з ДП Добропіллявугілля-видобуток (ДВВ), однак вміст породи у рядовому вугіллі перевищує очікувані показники.

Як пояснили у вуглевидобувному підприємстві, планувалося постачати вугілля на котельні з шахти «Алмазна», але через ускладнення гірничо-геологічних умов на цій копальні фактично протягом тижня не відбувався видобуток вугілля. Через це на котельні постачали рядове вугілля з шахти «Новодонецька» більш низької якості. На сьогоднішній день технічне питання майже вирішено і в подальшому вугілля на котельні КП Добро планується постачати з «Алмазної», що дозволить підвищити температуру води. Крім того, керівництво ДВВ запевняє, що у разі екстрених ситуацій на котельні буде постачатися концентрат. Саме так і відбулося вчора, 22 листопада, і батареї опалення в квартирах стали тепліше. Тож будемо сподіватися, що робота гірників буде стабільною, а на котельні буде поступати паливо належної якості.

- Другий фактор – дефіцит кадрів. В країні йде війна, багато українців воюють, а ще більше виїхали в евакуацію. І це теж позначається на роботі котельних – дефіцит кадрів складає близько 40%. Тому запрошуємо бажаючих отримати роботу і долучитися до забезпечення громади теплом.

- Третім фактором є аварійні випадки на тепломережах, які є застарілими. На даний час основні аварійні ситуації виправлені і, крім того, за сприяння керівництва ОВА та МВА продовжується часткова заміна тепломереж та зношеного обладнання на нове, що також в результаті приведе до покращення послуги теплопостачання.

Нагадаємо і про заборгованість населення за послугу опалення. Зараз вона складає 62 млн грн по Добропільській громаді. Пам’ятаємо, що на котельних працюють люди, які мають одержувати  зарплату і навіть в цих надскладних умовах утримують енергетичний фронт. Котельні не можуть працювати без палива, електроенергії, води, запчастин до обладнання, а все це коштує грошей. На жаль, не всі мешканці громади беруть це до уваги, багато й таких, які свідомо не оплачують за опалення. Нам треба розуміти, що тільки разом ми можемо привести теплове господарство до належного стану.

Керівництво Добропільської МВА розуміє, що опалення житла, об’єктів соціальної інфраструктури є важливим для всієї громади і докладає всіх зусиль, щоб опалювальний сезон пройшов без надзвичайних ситуацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь