Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо неякісного надання послуги опалення

Дата: 23.11.2023 15:31
Кількість переглядів: 101

Добропільська МВА пояснює, що неякісне опалення спричинили три основні фактори:

- Якість вугілля, яке поступає на котельні. КП Добро підписало договори з ДП Добропіллявугілля-видобуток (ДВВ), однак вміст породи у рядовому вугіллі перевищує очікувані показники.

Як пояснили у вуглевидобувному підприємстві, планувалося постачати вугілля на котельні з шахти «Алмазна», але через ускладнення гірничо-геологічних умов на цій копальні фактично протягом тижня не відбувався видобуток вугілля. Через це на котельні постачали рядове вугілля з шахти «Новодонецька» більш низької якості. На сьогоднішній день технічне питання майже вирішено і в подальшому вугілля на котельні КП Добро планується постачати з «Алмазної», що дозволить підвищити температуру води. Крім того, керівництво ДВВ запевняє, що у разі екстрених ситуацій на котельні буде постачатися концентрат. Саме так і відбулося вчора, 22 листопада, і батареї опалення в квартирах стали тепліше. Тож будемо сподіватися, що робота гірників буде стабільною, а на котельні буде поступати паливо належної якості.

- Другий фактор – дефіцит кадрів. В країні йде війна, багато українців воюють, а ще більше виїхали в евакуацію. І це теж позначається на роботі котельних – дефіцит кадрів складає близько 40%. Тому запрошуємо бажаючих отримати роботу і долучитися до забезпечення громади теплом.

- Третім фактором є аварійні випадки на тепломережах, які є застарілими. На даний час основні аварійні ситуації виправлені і, крім того, за сприяння керівництва ОВА та МВА продовжується часткова заміна тепломереж та зношеного обладнання на нове, що також в результаті приведе до покращення послуги теплопостачання.

Нагадаємо і про заборгованість населення за послугу опалення. Зараз вона складає 62 млн грн по Добропільській громаді. Пам’ятаємо, що на котельних працюють люди, які мають одержувати  зарплату і навіть в цих надскладних умовах утримують енергетичний фронт. Котельні не можуть працювати без палива, електроенергії, води, запчастин до обладнання, а все це коштує грошей. На жаль, не всі мешканці громади беруть це до уваги, багато й таких, які свідомо не оплачують за опалення. Нам треба розуміти, що тільки разом ми можемо привести теплове господарство до належного стану.

Керівництво Добропільської МВА розуміє, що опалення житла, об’єктів соціальної інфраструктури є важливим для всієї громади і докладає всіх зусиль, щоб опалювальний сезон пройшов без надзвичайних ситуацій.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь