Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що таке патронат над дитиною?

Дата: 24.11.2023 09:30
Кількість переглядів: 130

22 листопада  фахівчинею із соціальної роботи Добропільського міського центру соціальних служб Мариною Вакарашу спільно з начальницею відділу кар’єрного консультування Добропільського міського центру зайнятості Мариною Крижановською було проведено онлайн вебінар для  безробітних осіб, метою якого є інформування населення Добропільської ТГ щодо послуги патронат над дитиною та пошук кандидатів у патронатні вихователі.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатний вихователь - це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Патронатним вихователем може бути: повнолітня особа, яка є громадянином України; яка має позитивний досвід виховання дітей; має житло (власне або орендоване); не має судимості; стан здоров'я особи дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей; має добровільного помічника серед членів родини. Кандидат у патронатні вихователі повинен разом з помічником пройти навчання за спеціальною програмою підготовки.

За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб. А розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. При влаштування 2-х і більше дітей, віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%.

За довідками звертайтесь:

Добропільський міський центр соціальних служб, місто Добропілля, вулиця Івана Франка, 23 або  за телефонами  0951259665 

Добропільський міський центр зайнятості місто Добропілля, вулиця Банкова, 39 або за телефоном 0669601323.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь