Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Що таке патронат над дитиною?

Дата: 24.11.2023 09:30
Кількість переглядів: 117

22 листопада  фахівчинею із соціальної роботи Добропільського міського центру соціальних служб Мариною Вакарашу спільно з начальницею відділу кар’єрного консультування Добропільського міського центру зайнятості Мариною Крижановською було проведено онлайн вебінар для  безробітних осіб, метою якого є інформування населення Добропільської ТГ щодо послуги патронат над дитиною та пошук кандидатів у патронатні вихователі.

Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім'ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Патронатний вихователь - це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Патронатним вихователем може бути: повнолітня особа, яка є громадянином України; яка має позитивний досвід виховання дітей; має житло (власне або орендоване); не має судимості; стан здоров'я особи дозволяє забезпечувати догляд та виховання дітей; має добровільного помічника серед членів родини. Кандидат у патронатні вихователі повинен разом з помічником пройти навчання за спеціальною програмою підготовки.

За надання послуги патронатний вихователь щомісяця отримує грошове забезпечення в розмірі 5-ти прожиткових мінімумів для працездатних осіб. А розмір соціальної допомоги становить 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць, для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку на місяць. При влаштування 2-х і більше дітей, віком до 1 року, неповнолітньої вагітної, дитини з ВІЛ, грошове забезпечення збільшується на 10% за кожну дитину та категорію, але сумарно не перевищує 50%.

За довідками звертайтесь:

Добропільський міський центр соціальних служб, місто Добропілля, вулиця Івана Франка, 23 або  за телефонами  0951259665 

Добропільський міський центр зайнятості місто Добропілля, вулиця Банкова, 39 або за телефоном 0669601323.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь