Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо водопостачання міста Добропілля

Дата: 28.11.2023 08:51
Кількість переглядів: 186

 

Водопостачання є однією з нагальних проблем життєдіяльності Добропільської громади. Часткова подача води або взагалі її відсутність викликають обурення громадян, а соцмережі переповнені негативними коментарями.

Слід зазначити, що водопостачання населених пунктів громади забезпечує КП «Вода Донбасу» обласного підпорядкування, структурним підрозділом якого є Добропільське ВУВКГ. До початку воєнних дій у Донбасі, спричинених росією у 2014 році, більшість води у водопровідні мережі постачалося з каналу Сіверський Донець-Донбас, а саме 70%. Лише 30% поступало з водозабору у Золотому Колодязі. З 2014 року частими стали перебої у водопостачанні внаслідок обстрілів окупантами насосних станцій, а від початку повномасштабної агресії воно взагалі припинилося з Карлівської фільтрувальної станції. Низка міст та сіл Покровського району взагалі залишилася без централізованого водопостачання.

Добропілля отримує воду з водозабору у Золотому Колодязі, однак технічні можливості не дозволяють забезпечити місто водою в повному обсязі. До того ж з початком опалювального сезону значні об’єми води потребують котельні міста. Також, враховуючи зношеність існуючого трубопроводу, трапляються аварії на водопровідних та тепломережах, внаслідок чого відбуваються тимчасові витоки. Не слід забувати, що деякі громадяни постійно використовують воду з систем опалення для побутових потреб, а це теж позначається на водопостачанні.

Добропільська МВА постійно веде моніторинг ситуації з водопостачанням, плідно співпрацює з Добропільським ВУВКГ та КП «Вода Донбасу», міжнародними організаціями щодо забезпечення управління матеріалами та обладнанням для сталого водопостачання. Завдяки чому сьогодні вдалося оперативно провести ремонтні роботи на водопроводі Д530мм м.Добропілля – в/р Золотий Колодязь.

Просимо набратись терпіння та очікувати відновлення водопостачання!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь