Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Донеччина протягом тижня не може оговтатися від наслідків негоди

Дата: 15.12.2023 13:37
Кількість переглядів: 168

Вона не оминула і Добропільську громаду. Так, досі без електропостачання залишаються 113 багатоповерхівок у Добропіллі і Білицькому та 2310 будинків приватного сектору в старостинських округах. Частково відновлено постачання електроенергії в приватному секторі цих міст та Світлівському і Ганнівському старостатах. Разом з тим складною залишається ситуація у Святогорівському старостаті – електроенергія відсутня у більшості сіл.

 

У регіоні тримається температурний режим, який не дозволяє розтанути крижаному покриву. Перш за все це вплинуло на постачання електроенергії. Як повідомляють ДТЕК Донецькі електромережі, намерзання льоду продовжує спричиняти падіння дерев та руйнує опори ЛЕП. Пошкодження мереж тривають. Подекуди дерева падають на вже відремонтовані лінії електропередач.
Над відновленнями працює  79 бригад фахівців ДТЕК Донецькі електромережі та їх колеги енергетики з інших областей. Станом на 15 грудня 221 населений пункт залишився без електроенергії. 
Однак завдяки взаємодії Добропільської МВА та ДТЕК Донецькі електромережі в першу чергу електропостачання відновлювалось на об'єктах критичної інфраструктури - охорона здоров'я, водо-, теплопостачання (котельні), для забезпечення населення теплоносієм. На сьогодні мережі, які постачають електроенергію на об’єкти критичної інфраструктури, відновлено. Тому енергетики вже ліквідовують аварії у багатоповерхівках, де немає альтернативних джерел для приготування їжі та підігріву води. І вже працюють над відновленням електропостачання в приватному секторі населених пунктів громади. 
Комунальники разом з підрядними організаціями, бійцями 19 ДПРЗ докладають усіляких зусиль щодо усунення аварійних дерев та гілок з пішохідних зон, пошкоджених електроопор. Лише від початку тижня вони вивезли десять лафетів гілля. Також продовжується напружена робота по відсипці вулиць та тротуарів. З понеділка на ці цілі було витрачено 60 тонн піску та 12 солі.
Звісно, дорікання мешканців громади, що в тих чи інших населених пунктах, чи на окремих вулицях не проводяться роботи з ліквідації наслідків негоди, слушні. Однак слід брати до уваги агресію росії, яка призвела до мобілізації працездатного населення до лав ЗСУ, а через це – до дефіциту кадрів. Добропільська МВА приділяє велику увагу щодо пошуку спеціалістів на комунальні підприємства, які вкрай актуальні саме зараз.
Запрошуємо до роботи, адже перемогти негоду та ворога можна завдяки лише спільним зусиллям.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь