Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День пам’яті Героїв Крут.

Дата: 29.01.2024 10:33
Кількість переглядів: 136

 

29 січня українці вшановують події 1918 року, коли юні захисники Української Народної Республіки власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію українського визвольного руху – бій під Крутами.
 

Подвиг Героїв Крут – це історія про мужність та самовідданість, юнацьку любов до України та водночас про велику національну біду, нашу роз’єднаність та внутрішні чвари.

 

У січні 1918 року у Києві лише кілька сот молодих хлопців зважилися виступити проти більшовиків, не словом, а справою довести, що вони варті високого ім’я українця.
 

Сучасна українська армія успадкувала славні бойові традиції своїх предків та завжди берегтиме в пам’яті імена героїв: воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків Армії УНР і Української повстанської армії, а також героїв сучасної російсько - української війни.
 

Маємо пам’ятати юних добровольців та не повторити помилки їхніх батьків, бути єдиними та сильними заради тієї України, про яку мріяли Герої Крут.
 

Слава Україні!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь