Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Акція «Янголи пам'яті» до Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 13:44
Кількість переглядів: 211

В Добропільській громаді до Дня Героїв Небесної Сотні проведено акцію "Янголи пам'яті", яка покликана нагадати кожному з нас, що пам'ять про героїв має жити в наших серцях, має стати рушійною силою, аби вірити, боротись і перемагати!

10 років минуло від завершення Революції Гідності. 20 лютого 2014 року в центрі Києва відбувся масовий розстріл протестувальників, а наступного дня стало відомо про втечу зі столиці тодішнього президента.

У ці дні, вшановуючи пам’ять Героїв небесної сотні, згадуємо події Майдану та визначаємо для себе, як змінились ми та яке значення має Майдан для нашого суспільства.

Походження назви Небесна Сотня – це 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України.

До Героїв Небесної Сотні належать люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них громадяни України, Білорусі та Грузії. Наймолодшому з Героїв, Назарію Войтовичу, було 17 років, найстаршому, Іванові Наконечному, – 82 роки. Зі 107 Героїв Небесної Сотні – три жінки: Антоніна Дворянець, Ольга Бура та Людмила Шеремет.

Люди у часи гіркого смутку і глобальних потрясінь здіймають очі до неба, передаючи весь смуток за тими, хто пішов і закликаючи до вищих сил про спокій для полеглих і надію для живих.

20 лютого Україна із сумом, болем і почуттям гідності вшановуємо Героїв Небесної Сотні чиї життя обірвалися серед вогню, льоду і куль снайперів у буремному Києві в лютому 2014 року.

Ми маємо про них пам'ятати, про їхню жертву і їхні душі, які тепер янголами парять в небі над Україною.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь