Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Акція «Янголи пам'яті» до Дня Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 13:44
Кількість переглядів: 158

В Добропільській громаді до Дня Героїв Небесної Сотні проведено акцію "Янголи пам'яті", яка покликана нагадати кожному з нас, що пам'ять про героїв має жити в наших серцях, має стати рушійною силою, аби вірити, боротись і перемагати!

10 років минуло від завершення Революції Гідності. 20 лютого 2014 року в центрі Києва відбувся масовий розстріл протестувальників, а наступного дня стало відомо про втечу зі столиці тодішнього президента.

У ці дні, вшановуючи пам’ять Героїв небесної сотні, згадуємо події Майдану та визначаємо для себе, як змінились ми та яке значення має Майдан для нашого суспільства.

Походження назви Небесна Сотня – це 107 загиблих учасників Революції Гідності, а також активісти Майдану, які загинули навесні 2014 року з початком російської агресії на сході України.

До Героїв Небесної Сотні належать люди різних національностей, віросповідання, освіти, віку. Серед них громадяни України, Білорусі та Грузії. Наймолодшому з Героїв, Назарію Войтовичу, було 17 років, найстаршому, Іванові Наконечному, – 82 роки. Зі 107 Героїв Небесної Сотні – три жінки: Антоніна Дворянець, Ольга Бура та Людмила Шеремет.

Люди у часи гіркого смутку і глобальних потрясінь здіймають очі до неба, передаючи весь смуток за тими, хто пішов і закликаючи до вищих сил про спокій для полеглих і надію для живих.

20 лютого Україна із сумом, болем і почуттям гідності вшановуємо Героїв Небесної Сотні чиї життя обірвалися серед вогню, льоду і куль снайперів у буремному Києві в лютому 2014 року.

Ми маємо про них пам'ятати, про їхню жертву і їхні душі, які тепер янголами парять в небі над Україною.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь