Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пам’яті Героя України - Наумова Володимира Григоровича

Дата: 21.02.2024 08:03
Кількість переглядів: 130

У річницю Революції Гідності управління культури і туризму Донецької ОДА провело тематичний онлайн форум «Рушійна сила спротиву: феномен Героїв Небесної Сотні». Одним із спікерів заходу була завідувач Водянської філії ЦКД м.Білицьке Анастасія Островська, яка виступила з доповіддю про місцевого мешканця, Героя України - Наумова Володимира Григоровича.

Народився Володимир Наумов 9 лютого 1970 року у с. Шевченко Добропільського району Донецької області.

Батьки працювали у радгоспі «Добропільський».

Володимир навчався у місцевій школі. За спогадами вчителів був дуже великим шанувальником поезії, знав напам’ять багато творів видатних письменників, серед них і «Кобзар» Тараса Григоровича Шевченка.

Працював інспектором ДАІ, потім водієм житлово-комунального підприємства у місті Родинське Покровського району.

До лютого 2014 року Володимир відстежував новини про перебіг подій Революції гідності, підтримуючи погляди протестувальників. За покликом серця, наповненого звитягою і мужністю, 14 лютого він на власній автівці вирушив до м. Києва. На майдані записався до Самооборони та отримав один з атрибутів – жовту хустку.

Очевидці подій зазначали, що ця жовта хустка і стала приводом для затримання Володимира Наумова «беркутівцями» в ніч на 18 лютого в районі урядового кварталу. На ранок наступного дня тіло Володимира знайшли на Трухановому острові у столиці з ознаками насильницької смерті.

Посмертно Указом Президента України №890/2014 від 21 листопада 2014 року Володимиру Наумову присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордену «Золота Зірка». Також патріархом УПЦ Київського Патріархату Філаретом 4 липня 2015 року його нагороджено медаллю «За жертовність і любов до України».

Ім’я та портрет Володимира Наумова викарбувано на Меморіалах Героям Небесної Сотні у Києві та Львові. У 2015 року на будівлі Світлівської середньої школи встановлено меморіальну дошку на честь Героя України Володимира Наумова.

Події 2014 року – це героїчна сторінка історії українського народу, яка викарбувала імена сотні синів за їх патріотичний порив: без роздумів бути в епіцентрі подій нашої держави, виборювати право на честь і свободу.

Вічна пам'ять Герою – сину України!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь