Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Депутати та працівники органу місцевого самоврядування повинні подати електронну декларацію осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2023 рік до єдиного державного реєстру декларацій.

Дата: 19.03.2024 11:40
Кількість переглядів: 102

Шановні депутати та працівники виконавчих органів Добропільської міської ради!

Відповідно до Закону України «Про запобігання корупції» депутати та працівники органу місцевого самоврядування повинні подати електронну декларацію осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2023 рік до єдиного державного реєстру декларацій. Тип декларації «Щорічна». Декларація охоплює період з 01 січня 2023 року по 31 грудня 2023 року.

Декларація заповнюється на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Роз’яснення щодо заповнення електронної декларації Ви можете знайти на офіційному веб-сайті НАЗК – https://nazk.gov.ua.

Для подання декларації суб’єкт декларування має використовувати особистий ключ електронного цифрового підпису.

Надання послуг електронного цифрового підпису суб’єктам декларування на безоплатній основі здійснюють акредитовані центри сертифікації ключів Міністерства юстиції України, Державної фіскальної служби України та Державної казначейської служби України.

Граничний термін подання декларації - 31 березня 2024 року!

Яка відповідальність передбачена за неподання або несвоєчасне подання декларації?

Кримінальна відповідальність за ст. 366-3 КК України, адміністративна відповідальність за ч. 1 ст. 172-6 КУпАП.

За умисне неподання суб’єктом декларування декларації передбачена кримінальна відповідальність у вигляді штрафу від 2500 до 3000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадських робіт на строк від 150 до 240 годин, або обмеженням волі на строк до 2 років, або позбавленням волі строком на 1 рік, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років (ст. 366-3 КК України).

За несвоєчасне подання без поважних причин декларації передбачена адміністративна відповідальність у вигляді накладення штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (ст. 172-6 КУпАП).

Суб’єктами адміністративної або кримінальної відповідальності за неподання або несвоєчасне подання декларації є особи, які зазначені у п. 1, п.п. «а» та «в» п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону, які відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 45 Закону зобов’язані подавати декларацію.

Відомості про осіб, яких притягнуто до відповідальності за вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, підлягають внесенню до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (Реєстру корупціонерів).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь