Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оновлено правила маркування тютюнових виробів!

Дата: 28.03.2024 16:31
Кількість переглядів: 127

З 11 січня 2024 року на упаковках сигарет в Україні представлено правдиву інформацію про цей смертельний продукт.

Сигаретна упаковка – важливий канал комунікації зі споживачами тютюну. Через привабливий дизайн виробники намагаються залучити до вживання тютюну і нікотину молодь та підлітків, які найбільше піддаються подібним маркетинговим маніпуляціям. Водночас тютюнова упаковка є важливим джерелом інформування й про наслідки куріння: 93% теперішніх курців помічають медичні попередження на пачках сигарет, а 54% курців задумувались через них про припинення куріння.

Відтепер на упаковках із сигаретами наносяться оновлені медичні попередження: на 65% площі найбільшої сторони пачки розміщено зображення хвороб, спричинених курінням, і текст, який застерігає про шкоду та наслідки куріння.

Для людей, які прагнуть позбутися залежності, на пачці розміщено QR-код — посилання на безоплатний сервіс Центру громадського здоров’я щодо надання допомоги з відмови від куріння «Я кидаю курити» stopsmoking.org.ua.

Більш детально із інформацією можна ознайомитись за посиланням: https://center-life.org/.../onovleni-pravyla-markuvannia.../



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь