Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Добропільській громаді розпочав роботу пункт надання телемедичних послуг

Дата: 15.08.2024 08:39
Кількість переглядів: 75

 

У Добропільському центрі первинної медико-санітарної допомоги сімейні лікарі почали проводити телемедичні консультації в тестовому режимі.

Наразі пункт надання телемедичних послуг працює у галузі кардіології та палівтивної допомоги, але у майбутньому планують також застосовувати ендокринологічні, пульмонологічні та дерматоскопічні телемедичні протоколи.

На практиці це виглядає наступним чином: лікар "первинки" робить кардіограму за допомогою телемедичного обладнання. Медпрацівники інтервенційного відділення, побачивши запит, здійснюють планову консультацію. У результаті – відповідь отримує сімейний лікар. Таким чином, пацієнту не треба далеко їхати та стояти у черзі.

Проєкт реалізується спільно з нашими партнерами - Фондом розвитку громадських організацій «Західноукраїнський ресурсний центр» при підтримці Фонду «Партнерство задля стійкості України». Завдяки проєкту сімейні лікарі пройшли декілька етапів навчання та одержали спеціальне телемедичне обладнання, яке дозволяє проводити онлайн-консультації з фахівцями інтервенційного відділення, а також збирати, передавати та зберігати інформації про фізіологічні параметри організму пацієнта.

Телемедичні консультації значно спрощують доступ до медичних послуг, тому мешканці громада матимуть можливість швидше отримувати необхідну допомогу.

Спільно з партнерами працюємо над впровадження нових технологій та підвищенням якості послуг, що надаються.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь