Добропільська міська військова адміністрація
Донецька область, Покровський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Ми вшановуємо тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2024 11:15
Кількість переглядів: 70

29 серпня, в День пам'яті захисників України, ми вшановуємо тих, хто загинув у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни. Ця дата була обрана на честь трагедії під Іловайськом у 2014 році, коли українські військові потрапили в оточення. Саме в цей день загинуло 366 українських воїнів, а багато інших отримали поранення або зникли безвісти.

Після відновлення незалежності України в 1991 році Росія, під керівництвом Владіміра Путіна, почала активні спроби повернути контроль над Україною, що призвело до гібридної агресії в 2014 році. Війна розпочалася з анексії Криму, коли російські військові без розпізнавальних знаків захопили стратегічні об'єкти, а потім Росія почала підтримувати сепаратистські рухи на сході України. Попри спроби швидкого захоплення територій, українські сили виявили опір, що призвело до значних втрат російських військ і ескалації конфлікту.

У серпні 2014 року українські підрозділи провели численні операції для звільнення Іловайська, стратегічно важливого міста на Донбасі, але зіткнулися з потужним опором російських військ. Після введення регулярних військ РФ і оточення українських сил, переговори про безпечний вихід закінчилися трагедією, коли російські війська порушили домовленості і атакували українські колони. Внаслідок цього бою українська армія понесла значні втрати.

Іловайська трагедія стала символом героїзму і незламності українських захисників. Ми повинні пам'ятати про підступність ворога і що будь-які переговори з агресором можуть бути небезпечними.

Сонях, що ріс на полях, де відбувались бої, став символом цього дня.

Пам'ять про загиблих захисників надихає нас на боротьбу за краще майбутнє України. Разом до Перемоги!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь